Yoko Ono

Het meisje achter de kassa is lief en kan er helemaal niets aan doen. Ze doet in het beste geval alleen braaf wat haar cursus haar heeft opgedragen:

Afronden, naar boven of naar beneden. €2,64 wordt €2,65, en €7,02 wordt €7,00.

Tot daar toe niet zo veel aan de hand, uiteindelijk zal het bij elkaar opgeteld en gedeeld door twee wel in het midden uitkomen, daar is vast onderzoek naar gedaan, daar ga ik dan maar van uit.

Het afronden naar boven of beneden wordt pas een ding als je het toepast op het leven.

Waar we allemaal rondlopen met onze gevoelens, onze verwachtingen, onze ziel onder de arm. Daar wordt afronden naar beneden ineens een factor. Het mag dan volgens de cursus kloppen, er zit daarmee nog geen vooruitgang in.

Zullen we met z’n allen elkaar en het leven een beetje naar boven afronden? Het scheelt bij elkaar maximaal twee cent, maar het maakt het leven zoveel leuker.

Zullen we elkaar het voordeel van de twijfel geven? Zullen we, ook als we elkaar niet meteen begrijpen, er toch vanuit gaan dat de ander ook het beste met ons en de wereld voor heeft?

Het uitgangspunt is hier wat volgens mij telt.

Het gaat niet om die twee centen, het gaat om vertrouwen in het goede in de mens en al betaalt zich dat niet altijd meteen terug, misschien betaal ik dan liever twee cent meer dan dat mijn vertrouwen in de mens en het leven naar beneden worden afgerond.

Yoko Ono, ‘Mirror Piece’
Please follow and like us:
onpost_follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *