Nam June Paik

Sinds een jaar schrijf ik stukjes en dat is leuk om te doen. Kunst gekoppeld aan het leven, soms ook andersom. Het kost me niet verschrikkelijk veel moeite, het is meer een emmer die toch wel overstroomt.

Ik denk het allemaal toch wel, dus het is geen grote moeite om het op te schrijven, maar het gaat een eigen leven leiden, gaat soms een beetje met je aan de haal.

Daar ben ik dan misschien toch iets te veel kunstenaar voor, wat niet gezien is is niet gebeurd, ik zou het voor mezelf niet schrijven, ik weet per slot van rekening al lang wat ik zelf allemaal vind.

Zittend in bed in m’n onderbroek kan ik de hele wereld aan. Gevat, diepzinnig, humoristisch, althans mijn halfdappere poging daartoe.

Zonder podium ziet het er allemaal anders uit, ben ik best een klein kwakkelend ventje van negenenveertig jaar.

Nam June Paik

Likes zijn leuk, hartjes geweldig en delen is fantastisch. Een mening die niet op Facebook is gedeeld is de moeite niet waard om te hebben.

Daar klopt dus ergens iets niet, zou dat de Facebookverslaving zijn waar je steeds meer over hoort? Waar het offline leven minder belangrijk wordt ten opzichte van zo’n app op je telefoon?

En toch wonen daar ook allemaal mensen, achter dat kleine blauwe logo. We zien niet alles van ze maar dat is misschien ook maar beter zo. Ik Facebook immers ook in m’n onderbroek meestal zo voor het slapengaan.

Dan wil je me eigenijk niet meer in het echt tegenkomen en ik van jullie de meesten echt liever ook niet.

Ik volg een beetje wat mijn vrienden doen, de nieuwe kunst die wordt gemaakt. Dat zou ik in het echt niet kunnen, dan kreeg ik verder niets meer gedaan.

Het is misschien niet een heel ander leven online, hooguit een beetje meer in steno. De positieve hoofdlijnen, dat wat iedereen van je mag weten.

Wat je gegeten hebt, wat je hond allemaal kan en hoe het gaat met je kinderen op school, dat ze zelf hun boterhammen al kunnen snijden, dat er een roodborstje zat in je tuin.

Je sijpelt toch wel tussen de regels door, ik zie je toch wel zitten daar, net als ik met niet veel meer dan je onderbroek, je mening en je telefoon.

Please follow and like us:
onpost_follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *