Christopher Knowles

Het is rood en je weet het niet.

Raadsels zijn aan het begin van je middelbare school nog leuk, maar uiteindelijk beginnen ze te vervelen. Niet de raadsels zelf, maar als je het antwoord weet dan is het afgelopen. Iets niet weten heeft ook z’n charme, het lekkerste bewaren voor het laatst.

Met het antwoord is de cirkel rond, begrip is het einde van de lol, maar soms is een werk een antwoord op een vraag die je niet kent, op z’n minst even intrigerend.

Christopher Knowles

Ik ben niet zo vaak meer benieuwd naar een letterlijk antwoord, maar sommige antwoorden blijven fascineren, vooral als je de vraag niet kent.

Ik ken het werk van Christopher Knowles opzettelijk niet zo goed, ik wil eigenlijk liever niet precies weten wat het betekent, het mysterie is me hierin te veel waard. Ik vind het op z’n mooist als het een raadsel blijft. Onopgelost zijn sommige raadsels beter.

Ze doen hun werk, laten je zoeken, zonder de ontlading in de vorm van een sluitend antwoord. Mischien is het wel Tantradenken, uitgesmeerde hersenseks.

Christopher Knowles

Zijn libretto voor Einstein on the Beach van Philip Glass en Robert Wilson kan ik al jaren dromen, ik ken het inmiddels uit mijn hoofd. Niet dat ik ooit een stap dichterbij kom bij het begrijpen, en dat is precies waarom het fascineert.

Het is een versleutelde binnenwereld, zoveel is me wel duidelijk, er zal een persoonlijk systeem aan ten grondslag liggen. Dat hij autist is is me bekend, meer hoef ik eigenlijk niet te weten, het werk is een bankpas zonder pincode.

Christopher Knowles

Op welke vraag het werk een antwoord geeft zal ik hopelijk nooit begrijpen. Geheimzinnig getypte antwoorden op A4tjes. Niet alles in de wereld hoeft verklaard. Ik ben al volwassen in zoveel dingen, hierin wil ik liever puber zijn.

Het ziet eruit alsof hij de raadsels voor zichzelf heeft opgelost, dat is voor mij meer dan genoeg.

Het is rood en je weet het niet.
Een ongestelde vraag.

Christopher Knowles
Please follow and like us:
onpost_follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *