Anton Beeke

Het water wat we drinken is om beurten van ons allemaal. Het gaat door ons heen en gaat weer terug naar waar het vandaan kwam: de rivieren, de zee, de lucht, de wolken.

Ook de zuurstof die we ademen delen we met elkaar, dat soort dingen zijn maar heel tijdelijk eventjes van ons. We gebruiken ze waarvoor ze nodig zijn en laten ze dan weer los.

Anthon Beeke gebruikte een aantal meisjes voor het maken van een lettertype, het Naakt-abc, of The naked ladies Alphabet. 

Ik stel me zo voor dat op dat moment geen van die vrouwen dat de middag van haar leven vond. Het was waarschijnlijk gewoon hard werken om de beelden te maken die nodig waren voor het idee, een revolutionair nieuw font.

Anthon Beeke, Naakt-abc (1969)

Daarna gingen ze denk ik gewoon verder met hun leven, dachten er misschien wel nooit meer aan. Zij waren niet veranderd, ze hadden alleen met z’n allen -voor heel even- samen een nieuw beeld gevormd.

Vandaag is Anthon Beeke overleden en toen moest ik daar ineens aan denken, hoe water uiteindelijk toch altijd weer water wordt, door hoeveel mensen het ook is gedronken, maar dat ideeën die door mensen heen gaan de wereld wel degelijk veranderen.


Please follow and like us:
onpost_follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *